Alla inlägg under maj 2008

Av Mikael Kleberg - 10 maj 2008 22:53

Det var vad Julius Caesar skall ha sagt till sin kamrat Brutus efter att blivit förrådd och knivhuggen av den samme. Likt Caesar har även jag blivit förrådd ut av någon som står mig nära. Om ni följt min blogg sedan start kanske minns den hemska episoden där någon skrivit dit ett tack på min ingen reklamskylt. Det visar sig nu att de ansvariga för detta onda verk är Anna och Erika i min klass. Jag funderar just nu på diaboliska hämnd planer. Fast det hände ju för rätt länge sedan och det är tjejigt att vara långsynt. Så…. Era synder är förlåtna.

Av Mikael Kleberg - 8 maj 2008 14:37

Igår körde vi en träningstävling i klubben. Det var en triathlon men simningen genomfördes i måndags (750 m) och resterande (20 km cykel + 5 km löpning) kördes med jaktstart igår. Jag gjorde en dålig simning i måndags så jag var lite efter, fast det var inte ointagligt. Närmast bakom mig hade jag Magnus och Fredrik så läget var minst sagt inspirerande. Jag öppnade riktigt hårt i hopp om att fort få någon i blickfånget och därifrån kunna minska avståndet sakta men säkert. Det funkade bra och vid vändningen hade jag bra häng på täten. Vid växlingen till löpningen låg jag först men jag hade inget jätteavstånd ner till övriga. Jag orkade hålla undan tack vare en för mig bra löpning på 19:22. När jag kom hem mådde jag dåligt i vanlig ordning och spenderade huvuddelen av natten i fosterställningsposition i badkaret. För att straffa kroppen för det beteendet gick jag upp extra tidigt i morse och körde 5000 m simning. Det var länge sedan jag var i badhuset så tidigt på morgonen (07:20) och jag hade nästan glömt bort hur många egendomliga människor som är där vid den tidpunkten. De bedrivs de mest märkliga övningar både i vattnet, på land och där i mellan. Jag kan aldrig tänka mig att någon sjukgymnast eller tränare sagt åt dem att göra dessa övningar så jag antar att de är egenpåhittade. Alla verkar känna alla också, det är som en klan. Morgonsimklanen. Jag funderar på att gå med, fast jag väntar nog till jag är 40 år och har skaffat ölmage. Lite bilder från igår:





En teori varför jag sprang så fort. Jag var jagad av Micke the maniac Selvin


Av Mikael Kleberg - 6 maj 2008 22:16

Här kommer en lista på saker som är fel med ungdomar.

Kläderna - verkligen alla killar glider runt med brallorna på halv stång och visar därför hela röven. Men för i helvete jag vill inte se ditt arsle, Skaffa ett skärp. Hippilihopp kulturen har verkligen gått över styr. Alla glider runt och tycker att de är gangsta. Det borde vara skott pengar på alla små eminem kopior där ute.

Attityden - Alla ungdomar har en taskig attityd. Ingen har penna med sig till lektionerna, alla pratar i mobiltelefon till synes helt obekymrat under lektionstid. Alla super och misshandlar åldringar när de egentligen borde träna och hjälpa gamla gubbar (alltså mig) över gatan. Ingen kan hantera ett fordon och de är med fara för livet som man möter en 18 åring i trafiken. Alla spelar TV spel och följer alla menlösa TV serier och fördummas därför sakta men säkert.

Hållning - Alla ungdomars ryggrader är böjda och krokiga i likhet med den soffa som de ”softar” bort sina liv uti.

De stör min träning - Jämt när jag simmar så är det en flock ungdomar som härjar runt i den bana som jag nyttjar. Och även om de ser att jag simmar på kollotionskurs och vet att jag var där först flyttar de inte på sig. Dessutom så använder de gärna hopptornet precis när jag är där under vilket ju leder till ångest och rädsla för liv och hälsa hos mig. Dessutom verkar hela bunten vara analfabeter och förståndshandikappade då de alltid är flera i hopptornet samtidigt trots den extremt tydliga skylten som framhäver förbudet mot detta. Jag vet också att alla sneglar mot min vattenflaska och skåpsnyckel i väntan på ett tillfälle att stjäla dessa attiraljer.

Vokabulär - Likt apor kan de inte prata som folk.  

Av Mikael Kleberg - 5 maj 2008 12:33

Killen dyker upp till cykelpasset 10 min sen, utan frukost I magen och I kort kort (det är typ 10 grader ute) Ingen sportsdryck eller energi har han heller, bara vatten! Det är lugnt Mange. Vi har alla våra dåliga dagar. Jag fick ju rejält med vind på näsan och det är ju aldrig fel. Ses ikväll i poolen, där slipper vi väll motvinden åtminstone.

Av Mikael Kleberg - 5 maj 2008 06:43

Jag är nu nästan helt återställd från sjukdom (bara en svullnad i halsen kvar men det kan jag leva med). Det visar sig att jag är allergisk mot något men de vet inte mot vad. Jag har fått lite knark mot det nu och det hjälper lite i alla fall. Antagligen är det denna allergi tillsammans med en rejäl virusinfektion som hållit mig borta från träningen i typ 5 veckor. Men skit i det för nu kan jag träna och det är det viktiga. Förra veckan har varit rätt bra ur det hänseendet. Så här såg den ut:

Mån: Löpning 12 km + simning med klubben (lite drygt 2000 brukar det bli)

Tis: Cykel drygt 3 h varav 31 min var tempo i maxfart

Ons: Löpning 12 km + cykel 2,5 h

Tor: Cykel drygt 2 h + simning 4 km + 1:45 h terränglöp i kilsbergen

Fre: vila för jag jobbade hela dagen

Lör: jobbade denna dag med men 11 km morgonlöp med Magnus hann jag med i alla fall

Sön: heldag med Magnus och Fredrik. Vi började med att cykla upp till Ånnaboda och körde där back intervall. 3 h cykel blev det allt som allt. Efter lite näring (i form av frukt och kaffe) var det dags för simning. 4100 m blev det och jag hade grymt tryck nästan hela vägen. Efter mera frukt och kaffe begav vi oss åter till Ånnaboda där vi sprang 1,5 h terränglöp. Efter det grillade vi.

Ovido - Quiz & Flashcards