Alla inlägg den 19 maj 2008

Av Mikael Kleberg - 19 maj 2008 19:10

1)      Snabbmatskedjan MAX - Var där för några dagar sedan för jag var så jävla hungrig och hade inte tid att fixa något annat. Ration anställda / kunder var ungefär 30/1 dvs det gick 30 anställda på 1 kund och det var jag. 2 av de anställda var inblandade i själva hamburgare verksamheten (den ena tillverkade dem och den andra tog betalt). Övriga 28 sysslade med någon annan obskyr verksamhet som på intet sätt snabbade på hamburgaretillverkningen utan snarare gjorde den mer ineffektiv och långsam. När jag efter ungefär 15 min fick min mat och gick åter till jobbet för att äta så upptäcker jag att pomfritten är kalla och hamburgaren är äcklig. Homer menade att det finns 3 sätt att göra saker på där ”the Max Power Way är fel men fort. The MAX Way är fel och långsamt. Därför kan de dra åt helvete.


2)      Mannen på mopeden – Jag var ute och cyklade i morse. På hemvägen blir min koncentration störd av en vilt tutande och vevande man på en moped. Tydligen var han rejält förbannad på mig för att jag valde att cykla på vägen och inte på cykelbanan. Det ska tilläggas att vägen vi var på var både bred och rak så det var tämligen riskfritt att cykla där. Men regler är ju regler tyckte väll han och de ska följas. Sköt du ditt så sköter jag mitt gubbjävel. Och dessutom tror jag inte att det är olagligt att cykla på vägen även om det finns en cykelbana. Och är inte mopeder (detta var en gammal modell) likställda med cyklar? Så borde inte han då också nyttja cykelbanan istället för vägen? Vilket som så kan han dra åt helvete.


3)      Min gårdstomte Efraim – Igår när jag skulle ut och cykla så såg han till att jag hela tiden glömde massa saker så att jag fick stappla upp och ner i trapporna med cykelskor och cykel som en jojo. Jag tror att det tog 30 minuter från det att jag gick ut genom dörren första gången till dess att jag kom iväg på riktigt.


4)      Jag slänger in en fjärde nu när jag fått upp ångan – Hockey VM. Vem bryr sig??? En ointressant sport blir ännu mer ointressant för att de kör VM typ varannan månad.

Ovido - Quiz & Flashcards