Alla inlägg den 24 februari 2009

Av Mikael Kleberg - 24 februari 2009 14:47

Jag missade inte bara sub 6 med en hårsmån utan tydligen topp 100 också. (tack för den infon Selvin :) ) 

fast så här några timmar till in i dagen efter loppet och med bakrund av resultatlistan så känner jag mig hyfsat nöjd. plats 104 av de 3495 som kom i mål är väl ok. Mer nöjd är jag med det faktum att jag "bara" är knappt 11 min efter Jonas Colting. Nu är väl skidor inte hans grej men killen är ju en av Sveriges mest vältränade idrottsmän när det gäller långa lopp.

TACK!! alla er som har visat stöd! det är SÅ uppskattat. En av er (Johan pannbenet Perslow) har dessutom nästan lovat att köra Ö till Ö. Grymt!!

Av Mikael Kleberg - 24 februari 2009 10:12

Vasloppet recenceras här med hjälp av stjärnor. ***** = topp * = botten


***** Boendet, 10 min gångväg från målet, Mega trevliga värdar,  Vasaloppsfrukost deluxe serverad klockan 4 på morgonen, BASTU. och inte så dyrt.


***** Skidorna, Superglid (told you so) och hyfsat fäste även om det försvann en stund


***** Robert Dahm, Urstark bollsportsutövare som oväntat dyker upp när det börjar bli riktigt jobbigt, Energikick!! Att du var hur stark som helst uppför och drog hårt i det skedet då mitt fäste var på fikarast var grymt. Jag behövde en rygg för att bita mig fast i för att inte bli lat i det skedet av loppet. Sen att det innebar att jag var tvungen att staka uppför stora delar av Lundbecksbackarna var bara härligt. Bra kört Mannen!!!


****  Camilla för att du köpte öl och rekade svindyr kinaresturang. För att få den sista stjärnan var du tvungen att ta körkort så du kunde köra hem. Fast det kanske var till bättre att så inte blev fallet. Vi vet ju nu (tack vare Klebergblogg) förmågan eller snarare oförmågan till bilkörning hos den kvninnliga befolkningen


****  Min egen prestation. Det blev ingen bra tid MEN, Jag plågade mig verkligen hela loppet (se pulskurva). Ingen ligga bakom och vila taktik. Jag blev inte omkörd av en enda person under loppet. Anledningen till den dåliga tiden var att det bara var ett spår som det gled bra i. Så för att köra om så var du tvungen att Petter Northug spurta i spåret brevid. Detta tar otroligt med kraft, Särskilt när det är typ 3000 personer som ska köras om. Det var bara de sista 3 milen där det gick att trycka på rejält.


***  Energiintaget. Jag struntade i de första två kontrollerna för att tjäna placeringar så jag började dricka lite väl sent men det var det värt. Sen hade jag bara 4 små gels med mig. Det var i underkant. Ingen soppatorsk dock.


 **  vasaloppet som helhet. Överskattat lopp. folkfest? Folk i mängder är inte fest, det är jobbigt. Stora delar av startplatsen och banan luktar bajs.


*  Människor som tror att de är världsmästare på skidor och ligger och blockerar för de som verkligen vill och kan åka snabbt. Nu menar jag i början av loppet då alla spåren var lika farbara. Regeln är ju då (och detta finns skyltat) att de som åker snabbt håller sig till vänster.


Så var det det där med number of the beast. Jag sa ju att något "beast" aktigt skulle inträffa. Nu åkte jag inte satan så fort MEN jag var satan så elak och ful i mun under större delen av loppet. Ett tillfälle sticker ut. I en utförslöpa stod den skidlöparen framför mig och plogade med ena skidan för att sänka farten. Inte aktuellt tänkte jag och kastade mig ut i andra spåret och tokstakade förbi (det var snö i det så det var mycket mera trögglidet där). Samtidigt som jag passerade skrek jag "stå i spåret för i HELVETE", En liten detalj som jag missat var att just denna skidlöpare och en löpare framför hade reflexvästar på sig. Det var nämligen så att killen jag skrek åt var blind vilket kan förklara hans ovilja att åka jättefort i utförslöpan. I´m sorry blind man, Om du läser min blogg (eller på annat sätt tillgodogör dig informationen här) så bjuder jag dig gärna på en öl eller motsvarande som plåster på såren.



Det synns jävligt dåligt med det intressanta värdet är snittpulsen: 156 bpm

Ovido - Quiz & Flashcards