Alla inlägg den 8 februari 2009

Av Mikael Kleberg - 8 februari 2009 21:10

Jag sov inne i natt. (jag har en liten cell på vinden som är marginellt större än vad jag är). Tur var väl det. För när jag kollade in tältet så fanns det inget där. bara en snöhög. Stört väder att tälta i. Jag längtar till våren. Grönt gräs. Torr asfallt, Bara ben och triathlonbränna.


Av Mikael Kleberg - 8 februari 2009 15:15

Jag är en kaminman, Jag är nästan sjukligt fascinerad av eld. Jag vet hur man på ett bra sätt skapar eld och hur man bibehåller den, Får den att expandera och frodas. Bruce springsteen tror han kan något om eld. I låten Dancing in the dark sjunger han nämligen "You can´t start a fire without a spark". Jo det kan man. Dieselmotorn tex. Den jobbar med något som kallas kompressionständning där bränslet komprimeras tillsammans med luft tills det blir så varmt att det självantänder. No spark. ett tygstycke som dränkts i en ohärdad olja kan också självantända. No spark. The Boss!??! Nej inte när det gäller eld i alla fall. Jag har för mig att George W bush ville ha Born in the USA som någon form av valkampanjslåt eller motsvarande, Sjukt kul i så fall.


Det är en månfärd på gång hemma hos mina föräldrar. Eller man kan tror det iaf. För det är minutiösa förberedelser på gång. Lokaslbussarnas tidtabeller studeras och memoreras (både med hänseende till avgångstid och restid från punkt A till punkt B). Tågbiljetter bokas och även där memoreras restid, från vilken perrång som tåget avgår ifrån osv osv. Eventuella omfall tas också i beaktning utifall något går på röven. Taxi till stationen och Swebuss därifrån är plan B. Jag är osäker hur många omfallsplaner som finns men det är säkert en bra bit in i alfabetet. Självklart är även resmålet rekognicerat in i minsta detalj. Det är av yttersta vikt att veta: var och när tåget anländer. Vilken väg är snabbast från stationen till hotellet och framör allt, hur lång tid tar det, med resväska och ryggsäck. (27 min i snabb takt var tydligen det sista budet). Från hotellet till slutdestionationen, Hur lång tid tar det? Var äter man mat? Hur ser träningssitutionen ut? Allt Allt Allt är undersökt. Dessutom sker matrialtester på hemmaplan för att tillse att termosar inte läcker, Hur lång tid det tar att koka kaffe och bre smörgås. Lappar placeras också på badrumsspeglar så att gud förbjude inte tanborsten lämnas hemma. Månfärd? Nej Pappa ska till uppsala och är borta till Torsdag. Jag ser verkligen upp till den typen av förberedelser. Jag skulle ju packat på natten, Glömma allt av vikt (inklusive tandborsten) och varit helt lost när jag väl kom fram. Respect!

Ovido - Quiz & Flashcards