Alla inlägg under november 2008

Av Mikael Kleberg - 15 november 2008 22:47

Alltså vad jag än gör i windows vista så kommer det upp typ 10 fönster som frågar om jag verkligen vergligen verkligen är säker på att jag vill öppna en fil, starta ett program eller radera en bild. På dessa förfrågningar går det endast att svara ja eller nej. Jag vill ha fler alternativ. Här är några förslag till Micromjuk folket

Låt mig gå och bajsa först så ska jag fundera på det

kanske, jag bestämmer mig under nästa vecka

Ät skit och dö

Ja, men först vill jag sova, äta, vattna blommor och handla en röd regnjacka på överskottsbolaget.

Njae.

Fråga någon annan.


Och så lite mer butiksblogg


En dam medelar att ett vin är jättegott och att hon skka ha det i sin vinkyl. Hon tycker att det där med vinkyl är en genial uppfinning och tycker absolut att jag borde skaffa en.

- Det blir lite svårt säger jag, Jag bor nämligen i tält

- Jaha (lång tystnad)

Jag fortsätter att betjäna nästa kund

- Kan man då säga att du är hemlös????

- Ja så kan man uttrycka det

- Jaha, (lång tystnad) Hej då.


Av Mikael Kleberg - 13 november 2008 22:28

Tack - Lina för en lika blöt som trevlig promenad

Tack - extremt Fulla och något hotfulla  Finnen som fick mig att stå ute och vakta dig i väntan på polisen med en flaska renat i handen, Det var kallt och härligt

Tack - Polisen för att ni kom så snabbt och för er otroligt sunda attityd. Och för att jag fick komma in innan jag frös ihjäl (min chef tyckte dock att jag kunde stå kvar därute, jag behöver ju öva på att frysa inför mitt tält äventyr)

Tack - Alla roliga kunder som gör mitt jobb till ett kanonjobb

Tack - Alla sura kunder som får de roliga kunderna att bli ännu roligare

Tack men nej tack - Till Hilleberg eftersom de inte vill sponsra mig. Så nu blir det ett fjällräven istället

Tack - Alla fiskar för att ni kan tänka er att bo i vattnet och bli fångade och uppätna av mig. ni är goda som fan de flesta av er. 

Slutligen Tack!! - Till alla kommenatarer som jag fått på senaste. Min inställning har ju varit att jag skriver för min skull och det är igentligen skit samma om någon läser. Men nu när kommenatarerna står som spön i backen lyfter det faktiskt bloggen till en ny nivå. Så fortsätt att läsa och kommentera. Särskillt kul med gammla klasskamrater och militärsvin som hittat hit.



Av Mikael Kleberg - 12 november 2008 16:44

Hugga när saker blir serverade på silverfat, det är liksom för lätt, ingen sport. Men jag har nu efter några minuters funderande beslutat mig för att såga Mr Magnus utomordentligt illa valda uttryck: "Känner min plikt att ta ner dig på jorden". Magnus, Jag kommer att sova på marken i ett tält, Hur mycket närmare jorden tror du att jag kan komma??


och nu blir det butiksblogg part II

En äldre dam vill ha en rekomendation på ett vin av mig. Jag visar på ett vin och säger:

- Detta är Megabra

-Jasså är det negerbra

-(tystnad) Ja det är M...E...G...A bra.

Av Mikael Kleberg - 12 november 2008 16:15

Eftersom du verkar ta din självpåtagna roll som djävulens advokat på yttersta allvar ska jag ta mig tid att ge dig svar på dina frågor och påståenden. De är alla mycket bra och berättigade. Jag hoppas att mina svar skall skänka dig lugn så att du kan sova  gott inne i värmen.


Jag öppnar med ett textrad från en Kent låt (våga vara rädd) "Bara sånt som man kan mäta kan jag förstå"

Sådan är du Magnus, Inget fel med det. Men detta projekt handlar om mer än att spara pengar och tid. Men jag kan väl beta av de bitarna först så går vi på de lite tyngre grejerna sedan, de som handlar om känslor.


Pengar - Jag har naturligtvis också räknat på utgifter och kostnader. Istället för att räkna på ur mycket jag kommer att kunna tjäna på att vara hemlös vill jag angripa den ekonomiska biten från ett lite annat håll, nämligen hur mycket jag kan spara varje månad. Detta är alltså inte ställt i förhållande till hur mycket jag kan spara när jag bor i lägenhet/billigare lägenhet/rum/kolonistuga/husvagn/rymdraket/grävlingsgryt utan en fristående siffra. Jag får efter skatt ut ca 15000. minus fasta kostnader på ca 4800 (räkningar/mat/omkostnader). Jag kan alltså spara undan 10000 varje månad. 10000 x 11 (första månaden utgår då jag måste köpa tält) = 110 000. Inte så illa eller hur!


Praktiska detaljer - Du nämner en rad praktiska problem med att bo i tält. Saker som svårigheter med att laga mat, koka Kaffe, torka kläder och bajsa. Mitt svar på dessa argument är följande: Ja jag ska in to the wild men  vildmarken kan se olika ut. Jag ska inte till Alaska. Jag kommer att bo och jobba kvar i Örebro och därmed ha tillgång till en rad faciliteter där alla ovan
listade problem kan lösas ut. För att göra deta ännu mera konkret, Jag kommer inledningsvis bo i mina föräldrars trädgård och kan därmed nyttja deras radhus.

Nu kan jag tänka mig att frågan: Men varför bor du inte inne hos dem när du ändå är i trädgården??? flyger genom era huvuden. Det är detta som är själva kärnan i projektet. Jag VILL bo i tält. Jag är TAGGAD på att bo i tält. Jag ser det som en gigantisk UTMANING att bo i tält. Jag tror att jag i framtiden kommer att ha NYTTA av detta projekt. Jag tror att jag kommer UTVECKLAS och BLI EN BÄTTRE MÄNNISKA genom detta projekt. dessutom tror jag att jag kommer att bli friskare och ha finare rosor på kinden i och med all frisk luft.

Slutligen. Colting är inte den enda triathleten och förebilden här i världen. Jag har många förebilder och mentorer. Detta är inte colting lifestyle, Det är Kleberg lifestyle. En livstil anpassad till mig, För det är jag som ska leva. Och vad bodyButter  beträffar så kommer jag om inget annat genom detta projekt bevisa att det är produkt som lämpar sig alldeles utmärkt för folk som bor i tält.

PS. du skriver "Get rich or die trying" (Är inte det ett 50 cent album?). Det är ju det jag håller på med!! fast rik behöver inte handla om pengar. Jag försöker bli rik på upplevelser, kunskap om mig själv och erfarenhet. DS.

ps2. Du skriver "Det ENDA du kommer göra är Monkey do skit!!". Ja det är mycket möjligt. Men jag har ju vid ett flertal tillfällen proklamerat att jag ÄR just en apa. Senast var när jag blev stoppad av polisen efter att full ha kört lagtempo (med arvid) på en kärringhoj genom Örebro och forcerat ALLA rödljus. (vi skulle spela strippoker och hade varit och hämtat en kortlek, så ni kan ju tänka er att det gick undan). DS2

Av Mikael Kleberg - 10 november 2008 18:09

Jag var nyss och kollade på ett nytt hem/tält. Det blir nog ett Hilleberg - Akto. Verkar vara riktigt nice.

Vidare så blir det liggunderlag av litte tjockare modell. Tanken är att det ska vara så pass bra att jag kan bo i det varje natt. oavsett väder men ändå snabbt kunna packa ner det för att vara så mobil som möjligt. Mamma försökte övertala mig att bo på vinden. Hon menade att det var kallt där med men iaf tak över huvudet. Icke!! Detta är In to the wild. Inte In to the vind.

Av Mikael Kleberg - 9 november 2008 13:20

Jag läste just best of Konsumbloggen. Jag kom på att det hänt en del roliga saker i den butik som jag jobbar i. Så här kommer ett axplock:


En man med en något yvig framtoning står vi butikens info-disc och knappar febrilt på datorn. Jag går fram till honom och informerar om att datorn endast är till för personal (Något som framgår med all önskvärd tydlighet då datorns bakrundsbild är just den texten). Han svarar: Jo jag vet men du såg så upptagen ut, Dessutom vill jag ha körsbärsvin, Jag måste ha körsbärsvin.


En kvinna kommer gråtande fram till mig när jag sitter i kassan och visar upp ett gammalt foto. Så här såg jag ut för 20 år sedan. Jag var flygvärdinna.


En äldre man vill ha ett tips på ett vin och frågar

- Har ni något riktigt surt rödvin?

- Hur menar du surt?

-Ja det ska vara så att nackhåren reser sig när man dricker det

-Ta det här säger jag och visar på ett vin som jag anser ha de egenskaper han eftersöker

-Är det surt?

-Ja det är riktigt dåligt

-Bra. Då tar jag 5 stycken


En stammkund glider på ostadiga ben in i butiken. Jag går fram till honom och säger att han har druckit tillräckligt för idag. Han motsäger sig detta och menar att det är första gången idag som han är inne. Nej säger jag, Du var ju inne för ca 1 timma sedan.

-Men vi är ju ett sälskap som sitter och dricker.

-mmm men det förändrar inte det faktum att du är berusad.

-Men jag har ju nyss vaknat.

-Nej det har du inte. kom tillbaka imorgon 



Jag lägger upp fler händelser vartefter jag kommer på dem

Av Mikael Kleberg - 8 november 2008 23:30

Nästan alla som jag berättat mina planer för har skakat på huvudet och sagt något i stil med: Men så kan du inte göra. Detta gäller även min familj och mina närmaste vänner. Ingen verkar tycka att det är en bra idé (förutom Jim .aka. George). Alla verkar tror att jag kommer att misslyckas inom en väldigt kort tid. Det kan mycket väl vara så. Att jag misslyckas. Att jag inte orkar. Att det blir för kalt etc. etc. Men då har jag i alla fall försökt. Det är mer än vad som kan sägas om många andra. Om många av er som läser min blogg.

 Planen för er som ej ännu är invigda är följande: Jag skall flytta från tryggheten och värmen i min lägenhet och från och med den 1:a december bo i ett tält. Jag kommer att bo i detta tält på obestämd tid men det lutar åt minst ett år. Detta the moder of all projekts syftar till en mängd saker. Det första och mest uppenbara är att spara pengar. Vad jag ska använda pengarna till tänker jag inte berätta men som en kapten i lumpen sa "det kan min mormor räkna ut med arslet och en bit vit krita" (Lander, 2001). Vidare syftar projektet till att spara tid. I ett tält har jag ingen lägenhet att städa, Ingen bekväm data  bänk att hänga vid. Det jag ska göra är att träna, Äta, Sova, Jobba, Blogga, träna. Notera att träna står med 2 gånger. För det är så jävla viktigt!! Vidare så är detta ett avståndstagande från sammhället. Jag är trött på allt jävla Monkey see Monkey do skit. Alla följer samma mönster, Alla gör samma saker. Man ska bo i lägenhet eller hus annars är man konstig. Man ska ha barn innan 30 annars är man misslyckad, Man ska Jobba svinhårt och göra karriär annars är man en Nolla. Jag säger: Fuck It. Jag skriver mina egna regler. Jag gör som jag vill och skiter högaktningsfullt i hur jag uppfattas av omgivningen. I´m  Tent Trash (TT) . Skratta gärna åt min misär då det är 20 minusgrader ute och blåser kuling och du sitter inne i värmen. Men va så säker. Jag sitter i mitt tält med frost skador i ansiktet och skarttar åt dig. För till skillnad från dig (jag tar mig friheten att dra alla över en kamm) så kämpar jag för att nå min dröm. Och det gör inte du. Du finner dig i situtionen och lever ett mjäkigt liv med framtidsutsikter lika intressanta som en babians arsle, Visst de kan variera lite i färg och form. Men i slut....ändan (hahaha) så är det bara ett arsle, varken mer eller mindre. När jag ändå är inne på arslen så vill jag bjuda på ett nykomponerat ordspråk. Att bo i tält är som att raka sig i arslet, Det kan vara obekvämt och konstigt i början men när man väl vänjer sig går det riktigt bra, Till slut blir det en uppskattat rutin som nyttjaren finner rofylld och tillfredställande, Rent av renande.


Jag avslutar med något jag tänkt börja med. Titlar till detta inlägg


Hemlös

Tent trash

Mr Caravan (då jag tänkte bo i en husvagn)

Frostbite here i come

Göran kropp tribute

In to the wild


Mikael TT Kleberg, Out

Av Mikael Kleberg - 5 november 2008 23:14

Men hemtelefon är helt i min smak. Det är en bärbar variant som fodrar batterier för att fungera. De batterier som sitter i är laddningsbara men av dålig kvalitet. Så fort någon ringer så dör telefonen. Detta händer även om den sitter i laddningsstationen. Jag gillar tystnad.

 vem ringer på hemtelefon nu förtiden ändå. Det är ju typ bara försäljare och annat löst folk. Tar man inte reda på mitt mobilnummer har man inte förtjänat att berikas genom att samtala med mig.


Ovido - Quiz & Flashcards