Alla inlägg den 24 januari 2008

Av Mikael Kleberg - 24 januari 2008 21:52

Min vän Patrik och jag har under en ganska lång tid nu tävlat i en mängd saker. Ofta med anknytning till fysik aktivitet. Eller tävlat är väll en överdrift. Det blir ju ofta en promenadseger för mig. Det är väll bara i sådana menlösa aktiviteter som bänkpress, Pingele ping pong och sumobrottning som han slår mig. Bänkpress är för muskelknuttewannabees som inte har något bättre för sig än att hänga på gymmet och lukta fis utav allt proteintillskott som de trycker i sig. Dessutom så skulle utklassa råttan (självpåtaget smeknamn typ) i någon praktisk muskelkrävande motsvarighet som tex vedhuggning, Varför?? Jo jag är en kaminman och kamminmän kan det där med att hugga ved. Vad det gäller pingis är det som tennis fast i miniatyr, Tennis är ju en sådan tönt sport i sig (jag hinner somna, drömma, vakna, gå på toa och äta mat under tiden som Nadal studsar bollen mot marken innan serve). En minivariant på något sådant är ju bara skrattretande. Sumobrottning är en sport där utövarna försöker bli så feta som möjligt, Give me a break!! Fast det kanske blir den nya folksporten här i Sverige. Vi har ju en bra grund att bygga från med tanke på alla de dataspelande och chipsslukande snorungar som utgör huvuddelen av Sveriges ungdom.

Jag kom att tänka på fabeln haren vs sköldpaddan idag. Jag är lite osäker på detaljerna men jag har för mig att sköldpaddan vinner över haren pga överlägsen taktisk disposition av loppet och ren och skär klurighet. Patrik är en hare, Han rusar handlöst utan minsta reflektion framåt mot målet men upptäcker snart vad mjölksyra och muskelverk är för något och tvingas ge upp. Jag är en sköldpadda (i alla fall i gemförelse med Patrik). Jag vet vart jag ska och hur jag ska ta mig dit. Sköldpadde metaforen möjliggör också ett av mina favorit uttryck nämligen ”Slow is smooth, smooth is fast” (jag tror att det är en triathlet som sagt det, jag ska ge snubben cred när jag kommer på vem det är). Sköldpaddor är bra på att simma också vilket är bra för jag ska ju köra vansbro i sommar. Patrik ska också simma. Kan harar simma?? Det visar sig.

Jag var ute och sprang idag. Jag var arg. Det ska man vara när man springer. Då går det fort.

Av Mikael Kleberg - 24 januari 2008 02:23

Folk klagar på mina polisonger. Nu har jag rakat av mig dem men ingen har märkt något. Illa!

Av Mikael Kleberg - 24 januari 2008 02:02

Hur kan ni tjejer ligga med killar? Det sticks ju. Hår överallt!! (vi triathleter undantagna, Vi är ju oftast rakade från topp till tå). Denna insikt kom till mig när jag pussade/kysste en kille i klassen på kinden. Det var inget homoerotiskt över det hela utan bara ett Photo opp.

Är det någon som vet vad hår är bra för? Jag har för mig att det ska ha någon form av hygienisk funktion men på vilket sätt? Normen now days är ju att typ allt ska vara rakat men än så länge har jag inte hört någon klaga över att det finns en ansamling karljohan svamp under armhålan eller i skrevet. Och är det så att någon klagar så beror det nog snarare på att denne person nyss varit på någon grekisk semesterö och tillämpat säker sex Greek style, dvs i en solstol på stranden utan kondom men med en handuk som skydd för myggen. Inte för att man ansar könshåret

Är hår en lika onödig företeelse som motorsport, Fotboll och Gudrun Shyman (Shyman är säkert felstavat men jag vågar inte googla henne, Risken för att min dator i denna process dukar under pga ett feminist virus är överhängande)?

Den komiska giganten Jerry Seinfeldt har gjort en insiktsfull sketch som tar upp detta ämne. Han undrar varför inte våra kroppar kan hjälpa oss. ”Varför luktar svett illa? Gör något bra (som att motionera) = Lukta illa”(fritt översatt). Hur kan det vara så att jag kan pressa mig själv till bristningsgränsen i en tävling men inte få håret att sluta växa på pungen utan att ta till diverse verktyg och klet? Jag ska gå till botten med detta. Botten är min lägenhet och jag är där nu så, Case closed.

Vinprovningen var rolig och genomfördes på the Max Power way. För er oinsatta är max power Homer Simpsons alterego. ”Kids there is Three ways to do things. The right way, The Wrong way and the Max power way. (bart) That’s the wrong eay isn´t it? (homer) Yes!! But faster. Nu ska jag ta erotiska bilder på hmm…… saker.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards